nu sticker vi!


(jag måste tvätta spegeln jag vet)

män som hatar kvinnor

som sagt, matteplugg hela dagen - och det har jag faktiskt hållt mig till också! just nu är jag arg på det, jag har suttit med ett och samma tal i över en timme! och jag förstår inte vart det har blivit fel. hmm, det talet kommer jag plåga hanna med på måndag kan jag lova..
men annars så tycker jag det har gått rättså bra under dagen, har dock inte kommit så långt (det är sjukt många sidor att gå igenom!) men det kommer ju en dag imorrn också. men vad ska vi göra imorrn? jojustja vi ska ju fira pappa, som fyller på måndag. men jag har en plan. jag går upp på morgonen (eller jaa inte allt för sent iallafall) och sätter igång på direkten! sen när det kommer folk glider jag ner och är social, och kan sen komma upp till min älskade mattebok igen.

gårdagskvällen spenderades i soffan. sovandes från halv tio. pinsamt, men jag var sjukt trött.
ikväll tänkte jag dock inte somna, verkligen inte. mamma, pappa och jag ska nämligen iväg på bio! män som hatar kvinnor blir det, både pappa och jag är helt förälskade i böckerna (tog en vecka att läsa ut trillogin) så våra förväntningar är höga och alla som har sett den verkar gilla den så det känns riktigt kul! så nu ska vi äta lite och sen ska jag göra mig iordning (känns inte så frestande att gå på bio med mjukisar och flottigt hår..) och sen sticker vi! så örebro se upp!

thank God it´s friday!

kom nyss hem. blev att gymma en sväng efter skolan. hade inte riktigt samma motivation som igår men det vara bara att bita ihop och köra på! skulle egentligen blivit ben med robert, men latmasken kom inte. får plåga honom för det nästa vecka, mohaha!!

nu sitter jag här hungrig och väntar på att maten ska bli klar, så det blir lite mysmiddag med mamma och pappa som faktiskt även har bröllopsdag idag. så det blir marängswisch till efterrätt, sånt gillar jag! resten av kvällen kommer nog spenderas antingen i soffan eller kommer det hända något? nja tror inte det, känner mig trött och morgondagen skall spenderas åt matteplugg!

och inte att glömma är att min powerpuffpingla (ida) är på väg hem, kommer med tåget vid 9 till hallsberg! så henne hoppas jag på att träffa i helgen också, men hon har ju lov nästa vecka så vi har ju en hel del tid på oss att flumma :)

den här låten har fått mig glad idag, hörde den både på bussen i morse och nu på kvällen! :)
http://www.youtube.com/watch?v=ctzQaZ79ks8

justja

förövrigt så har vi planterat växter på biologin idag. vi planterade dem med, och ska uppfostra dem med, kärlek. en massa kärlek.

nu varmchoklad, mohihihi!

seriöst plugg..

pust. större delen av dagen har gått på för fullt. just nu har jag krypigt upp i sängen, sitter med ryggen lutad mot kuddberget och kikar lite på matten. faktiskt! kan ju inte påstå att jag pluggar men av att kolla igenom anteckningarna hoppas jag på att något sätter sig. funderar på att skriva över alla formler, uttryck och regler till derivering och allt sånt i ett nytt block, mitt gamla har blivit lite fullt och det är bara 3 lediga sidor kvar.
just nu funderar jag även på om jag ska gå ner och göra mig en kopp varmchoklad, men jag är så mätt fortfarande så jag är inte säker på om det skulle bli gott (inte gott? är jag galen?!) när jag var nere på gymmet förut så kände jag ett sug efter tacos, så på bussen ringde jag mamsen och hon köpte lite grejer och vi gjorde i ordning det när vi kom hem - va gott det var, var ett tag sen vi åt det!

men en kopp varmchoklad kan man ju alltid få plats med, och så har jag hört att man pluggar bättre av det också! ;)


tjugofemte-februari-tvåtusennio

bra men lång dag. nu är jag trött, och känner att så fort jag lägger ner huvudet på kudden (alltså om en inte för lång framtid) kommer jag somna på en gång. mumma på det!
körningen gick bra, nu är stadskörningen inbokad också! som ni kanske märker så kretsar mitt liv lite runt det där körkortet, jag är så sjuk ivrig på att få ta det! skulle kännas så jädra bra att bara kunna åka ut en sväng, och inte behöva fixa skjuts så fort man ska nånstans.

imorgon blir det en heldag i skolan och så funderar jag på om jag ska träna efteråt också. hmm, får se hur det blir med läxor. måste väl tyvärr plugga inför matteprovet på tisdag, och då menar jag plugga utav bara tusan!

nu är jag så trött att jag knappt orkar tänka på att lägga mig tillrätta i sängen. john blund är hård mot mig nu, bäst att lyda.

ti-ti-tisdag

provet.. nja det kan ha gått bra men det kan också ha gått käpprätt åt skogen. men jag är riktigt glad att jag tog mig upp ur sängen imorse åkte till skolan och gjorde det! det hade ju inte varit så himla skönt att ha det att göra en annan dag. som sagt, det är väldigt skönt att ha det avklarat även om det inte gick så bra!
nu är det bara att tagga om till matteprovet som är nästa vecka... usch!

just nu är jag riktigt, riktigt trött men det känns lite tidigt att lägga sig vid halv 8 på kvällen..  jag känner bara att jag inte vill sova själv, jag vill ligga och prata med nån tills jag inte får fram några mer ord och bara ligga och slumra in i famnen på personen. men det är nog inte aktuellt idag, tyvärr.

imorrn efter skolan ska jag köra med lottis och sen jobba till 21, så det blir en lång dag!

tjugoett.femtioåtta

nu är jag helt slut. pluggande tar på krafterna! men jag får nästan skylla mig själv, det har varit lov en vecka så jag hra ju haft gott om tid. men som sagt det har varit lov. hur ofta vill man då, frivilligt, ta fram läxböckerna och sätta sig? nej inte har jag varit ett dugg taggad för det iallafall. dumma robert att lägga det dagen efter man kommit tillbaks från lovet..
nu är sammafattningen klar, så nu blir det läsa alla anteckningar, sammanfattningen och boken. hoppas på att nånting sätter sig, sen så är det bara att hoppas på att han där uppe är glad och på min sida imorrn.


(några av dom sidor det har blivit ikväll)


back to school

skola idag igen. mycket jobbig morgon, jag hade stängt av alarmet 4 gånger innan mamma började skrika på mig. brukar ju tyvärr bli så när jag inte sovit så mycket natten innan.
väl i skolan startade vi med matteproblemlösning. lite jobbigt att försöka tänka när man helst skulle ligga nerbäddad i sängen, men det är ändå ganska skönt eftersom det inte är den jobbigaste lektionen. annars så har det varit en typisk måndag med lektioner till 15.20 och bussen går halv.

och väl här hemma har jag bara klivit in, tagit med en bit melon och nu sitter jag och skriver en sammanfattning på mikrobiologin. det här med sammanfattning är något jag skulle rekommendera till alla, kanon smart sätt att gå igenom allt en gång till! och det man inte vet eller inte kommer ihåg kan man kolla upp och skriva dit. så det kommer min måndagskväll tyvärr bestå av.  helst skulle jag göra något mysigt och ta det lugnt, men det får vänta till en annan dag!

pulkaåkning 2

tänkte att jag slänger in en bild från igår


några av dom galningar som var med och åkte pulka åkte även efter bilen tillbaka till anders. resultatet är 5 mycket snöiga, men dock glada personer. under denna färden tog jag plats i bilen (där det var varmt och inte fullt så snöigt)

bläää

nu har jag försökt. men jag har ingen ork! mikrobiologi provet kan gå och ta sig.

nu skiter jag i att plugga mer, tar en lång varm dusch och myser sen med mina föräldrar - det är värt!

pulkaåkning!

kvällen/natten bjöd på äventyr, så min dag blev mer än räddad!
snackade med peo och åkte till honom en stund och såg på film, sen drog vi vidare till kumla och hämtade marcus. sen vidare till hallsberg, till anders och där gick vi till backen och åkte pulka (stjärtlapp, tefat, madrass, lakarn allt vad som fanns funkade). jisses va kul det var! det var kallt men det är smällar man får ta när man har kul som sjutton. sen åkte vi tillbaka till anders en stund och värmde oss. började kolla på två filmer, men det började bli sent (ungefär 2) och det var ingen som hade någon större ork att kolla klart på någon av filmerna. så vi började skjutsa hem en massa coolingar, en här och en där och kom inte in förrens klockan var halv 4. så vi kom i säng rätt sent och när det väl började snarkas bakom min rygg kände jag mig inte ett dugg trött. så där låg jag vaken och hade inte minsta uns av trötthet i mig. somnade någon halvtimme och vaknade igen. sammanlagt blev det väl inte så mycket sömn, men ni har hört det förut; hey, är inte loven till för att man ska vara vaken så mycket tid som möjligt!?

kom nyss hem, så man kan väl säga att denna dag också blev räddad. och dessutom, nu ska jag straxt sticka till karro och flumma, har ju inte träffat henne på flera dagar - måste ju få höra allt skvaller!


15.38

skidor och gym igår, mina skulderblad känner av det om jag säger som så. just nu är jag kall som sjutton, och lite små trött på mitt liv. missförstå mig inte, men ibland har man dagar (iallafall så har jag det) när det inte spelar nån roll ifall man klarar någonting man inte gjort förut, det spelar verkligen ingen roll. man har ingen ork att fortsätta med allt. just nu känner jag lite så, jag skulle behöva en stor dos karro, men hon ska göra annat hela dagen och kvällen.
  
så istället sätter jag nog på en film och hoppas på att kvällen kommer bjuda på något roligt!

se upp i spåret!

nu jädrar ska här åkas skidor! pappa och jag ska bara äta en närande måltid och sen sticker vi ut till spåret! efter det hade jag tänkt åka till hallsberg och träna lite, gäller ju att få maxa tiden som sagt! sen så är det ljusparty hos malin, fråga mig inte vad det är - som lillasyster har man inget val, det är bara att komma dit som gäller!
efter det vet jag inte vad som händer, men natten är ju ung!


torsdag

idag har jag kört bil hela dagen. verkligen. har ju som sagt varit pappa privat chafför idag, så vid kl6 var det dags att glatt skutta ur sängen (ironi mina vänner, ironi). men nu har jag kört genom örebro i rusningstrafik, både på morgonen och eftermiddagen. och dagens bilfärd har blivit sammanlagt 47 mil! så den körningen känns bra att ha med sig i bagaget!

och nu på kvällen var det möte på jobbet med alla vikarier. vi åkte lite tidigare, fel av mig, jag planerade att åka lite tidigare så jag skulle hinna träna en snabbis innan. men när vi kom dit var det bara en halv timme kvar tills mötet började (så klart) så istället satte jag mig i bastun med inpackning i håret och halvsov, hade det inte varit för att det satt några andra där inne som pratade med mig hade jag nog garanterat somnat. sen så åkte vi (jajemen jag körde dit och därifrån också) och väl hemma jag satte mig ner och kände att jag var helt livlös. jag vet inte om det var att jag suttit spänd när jag kört eller om det bara är för jag är så trött på det där nu! 

men imorrn är det fredag så nu gäller det att ta nya tag!´´
sleep tight darlings!

tjugotvånollsju

shoppandet med helle resulterade i några fynd! även helle hittade vad hon ville ha, efter en stund ;)

nu är jag så trött att jag knappt vet vart jag är eller vad jag heter, och ända sättet jag kan komma på för att bota det är genom att lägga mig och sova. och imorrn gäller det att vara pigg och allert eftersom jag ska agera chafför (utan körkorrt visserligen) till pappa när vi ska jobba. så större delen av min torsdag kommer att bestå av att köra bil, inget jag har något emot. och på kvällen är det möte på mitt andra jobb, det jobb som jag faktiskt får pengar ifrån pappa (även om det känns som att större delen går till skatt..). trevligt att bryta av torsdagskvällen med ett möte. så morgondagen kommer garanterat också bli en lång dag.

men hey, är inte loven till för att man ska vara vaken så mycket tid som möjligt!?

11.14

som sagt i förrgår var jag på kalas och sen hos elan. kanon mysigt (om man bortser från att jag fick sitta och vara livrädd under första filmen ;P) och jag tror att det var vissa brudar som var riktigt trötta där framåt natten (samtliga 3).  så efter att ha sovit med elinas pratande mage var det dags för frukost, klä sig och sen åka till hallsberg.
satt på körskolan i lite mer än en timme och, håll i er, nu känns det som det börjar fastna! så överlycklig gick jag vidare och jobbade i 4,5 timmar. efter det var det dags för ett ordentligt pass nere på gymmet. och min personliga tränare (läs personliga torterare) för dagen var robert, som kommit tvåa i styrkelyftning två år i rad. och om jag säger som så så känns det idag! det känns verkligen!

sen åkte jag och kollade på film och hade det väldigt mysigt, och kom inte hem förrens vid halv 4. men det var det värt.

dags att kliva upp ur sängen kanske, idag ska jag ju faktiskt åka iväg till marieberg med helle och sätta sprätt på lite pengar! synd att pengarna försvinner så fort bara..

lycka!

två brev adresserade till mig, från vägverket! nu jädrar kan man snacka om fjärilar i magen!

nu ska jag alldeles straxt åka iväg till min moster som fyller år, och efter det sticker jag vidare till elan för film och mys!
och imorrn jobbar jag så sportlovsbloggandet kommer det inte bli så mycket av imorrn, men det kommer bli en kanon dag iallafall! åhh vad jag är glad!


hade gott, mjaaau!

tio.fyrtioåtta

jo förresten, det är ju för sjutton sportlov hela den här vecka också! inte för att jag tror att det är så många som behöver bli påminda om det, men det känns iallafall väldigt skönt! så just nu sitter jag och bara gör ingenting, ska snart agera mattant när min kära syster kommer på lunch. och annars så blir det nog endel pluggande för min del, jag vet det är lov "ta det lugnt och slappa!" men om man har prov så har man..

men jag lovar, pluggning kommer det nog inte bli så mycket av. men det låter bra i huvudet om man intalar sig själv att man kommer plugga lite iallafall! hihi, jag är så smart att jag kan lura mig själv! (eller vänta hur blev det där nu?)

dagens tips

vill du ha fler som läser din blogg? klicka på bilden här nedanför och skriv in dig, obs det är helt grattis :)




18.40

blev inga skidor idag, pappa somnade på soffan och var som vanligt omöjlig att få liv i. så jag begav mig ut på en promenad och kom nyss tillbaks. när jag började gå sken solen men nu har den helt gått ner och när jag kollar ut är det väldigt mörkt, och kallt var det också! en halsduk hade ju varit att rekomendera, inget jag tänkte på när jag begav mig ut,  så nu ser det istället ut som jag har ett stort rött sugmärke mitt på halsen...

men nu är skidorna vallade, så nu finns det inget som stoppar oss!

mjau!

nu ska jag gå och övertala pappa att vi ska åka skidor, vädret är ju helt fantastiskt!

alla hjärtans dag

hela dagen har spenderats med min absoluta favorit, karro. började med att hon kom över, hon hade varit på krogen i fredags så jag fick ringa och väcka henne lite, för att äta en mycket romantisk frukost, med våfflor och kärleksmums till efterrätt (jodå man kan ha efterrätt till frukosten!)


och nu på kvällen innan jag gick hem till mig igen har jag hjälpt henne med vad hon ska packa inför kryssningen som hon ska på imorgon med frida och hennes familj! så nu får jag klara mig i några dagar utan dom, men med de sysslor jag har att göra kommer nog tiden flyga förbi.

så karolina, du är så himla bra och jag är sjukt glad att du jämt finns där för mig. tack för det! <3


22.25

bara som en lite parantes: idag blev uppkörning och uppskrivning inbokat!

22.25

bara som en lite parantes: idag blev uppkörning och uppskrivning inbokat!

vuxenpoäng

idag har jag samlat vuxenpoäng, jag fyller ju faktiskt 18 om precis 60 dagar så får sätta lite fart med samlandet ;) så för dagen blev det något som jag trodde skulle vara äckligt, jag har ätit sushi för första gången i mitt liv! och det var faktiskt helt okej!
och vi fick se resultaten från biologiprovet - 4 poäng ifrån max!! (dock 1 poäng under mvg...) men det var något som jag blev sjukt överraskad över, det kändes visserligen bra när jag skrev det men så bra visste jag inte! så dagen har kännts bra och smärtfri efter det!

nu är det hög tid för mig att sova, imorrn kl 8.00 ska jag nämligen köra med lotta och jag tänkta kanske (läs ytterst kanske) läsa lite engelska innan eftersom jag inte hinner efter skolan pga att jag ska jobba (yttligare vuxenpoäng!)


sovsågott!

welcome home darlings

 

(bortse från att det är lite dammigt)


happy!

wihoo, halkan gick alla tiders! var super nervös när jag åkte dit, men när jag förstod att det bara skulle vara hanna och jag i bilen med kom-radio som enda komunikation till dom andra, då kändes allt helt plötsligt mycket bättre. och att få tillsagt hur man fort man ska köra och sen försöka undvika en allt för skarp sladd var så jädra roligt! så nu känns körkortet så himla lockande att jag spricker av förhoppning!!

och igår fick jag även ett brev. addreserat från hm, Yeees mina skor har äntligen kommit! (lägger ut bild ikväll) så det här har varit en kanon dag hela dagen, och den blir ju inte sämre av att jag alldeles straxt ska åka iväg på en klass boxersize. första gången jag kör det så det ska bli kanonkul det med!

och som en liten parantes har jag sett TVÅ polisbilar med blåljus påslaget - som åkte ner på våran lilla väg!! och både pappa och jag var ju så nyfikna att vi nästan svävade (fast pappa inte vill erkänna det) så vi åkte en bit bortanför vårat hus, men då mötte vi dom igen. hmm, ville dom bara rasta bilarna och kolla på den vackra naturen eller var det något farligt som krävde två polisbilar som hände i bengan? mysteriet tättnar..

06.16

nu är det dags att äta en nervös frukost och sen åka tilll hallsberg och vidare till halkan!
önska mig lycka till!

tjugotjugo

tacos hann det bli igår, men sen drog vi vidare in till örebro. skulle ha blivit askersund men vi tänkte om och åkte runt lite över allt istället. tack så jätte mycket för kvällen ida (eller jag ska kanske säga natten eftersom vi kom hem vid halv 4), kanon bra att du har körkort och kan leda ut oss på äventyr av alla dess slag!

nu håller jag på med the final tuch av spanska uppdraget, som visserligen skulle vara inne i fredags, så att jag kan skicka in det. så just nu frågar jag mig själv; varför karin valde du ännu mer spanska?
bara en vecka kvar i skolan och sen är det sportlov, det är den tanke som håller mig levande just nu!

lördagen

kidnappningen igår resulterade i bio och "crousing". det började med att vi var något sena in till örebro för att hämta ut biobiljetterna som var bokade. men vi hann, missade bara en liten liten stund av reklamen. vi såg på Bolt! en helt klart sevärd film! jisses va kul den var! de två tjejer (25+) som satt bakom oss tyckte, utan tvekan, att den var kul. om man säger som så så var dom inte tysta med vad dom ville ha sagt till varandra, men med det sällskap som jag var i kunde vi bara skratta åt dom!
sen åkte vi till kumla och sladdade lite (nämnde jag att det var tre killar jag åkte med?) och sen åkte vi runt och letade fest. den fest vi sen skulle till var det ingen som visste vägen till och efter att ha skjutsat lite folk här och där så vi åkte hem istället. men det var ett himlans roligt äventyr, tack grabbar för kidnappningen!

nu sitter jag och väntar på att mina älskade mongon ska komma, tacos och melodifestivalen är det som gäller!


nu sticker vi!


yeah baby, yeah!

äntligen helg igen! och jag tror att allt plugg har gett sitt, biologiprovet visade på topp betyg, så jag är överlycklig! :D och kemiprovet kändes faktiskt helt okej, till och med mer än okej. får hoppas att det syns sen när man får tillbaka provet också.
efter skolan åkte hela familjen olofsson (minus malin) till marieberg och hanna köpte skrivare till datorn och vi andra var med som smakråd. ni kanske minns min övertalning på mamma om att åka till m-berg? den funkade varken i lördags eller söndags, så vi sticker nu i helgen istället!

nehepp, nu är det dags att göra sig iordning för kidnappning och se vart det leder!

23.23

just nu snurrar allt värre än vanligt i min stackars lilla skalle. jag är nästan färdig med sammanfattningen så nu kan fingrarna stava till karboxylsyror och nukleofila ämnen på tangentbordet utan att hjärnan behöver hänga med riktigt. men jag vet dock inte om det är ett gott eller ett dåligt tecken..

nu ska jag läsa igenom sammanfattningen och kolla lite på frågorna och sen bara dö rakt ner i kudden för att raskt hoppa upp ur sängen imorrn när klockan ringer (eller inte).


sleep tight babes!

pluuuuuuggg!

herregud,den här veckan har inte varit så mycket förutom pluggande känns det som. spanska inlämmning, engelska glosor och kemiprov imorrn och jag börjar bli riktigt orolig nu för kemin!

fast igår var det (med tanke på att det var lillördag) fest. men först efter skolan åkte hanna coh jag in till örebro och hon tog hål i tungan! om jag säger som så så är jag inte lite taggad på att ta själv, utan jag är jädrigt taggad! men det måste jag vänta med i 10 veckor (endast 66 dagar tills jag är 18). sen åkte vi hem till hanna en stund och fixade oss och drog sedan vidare till hallsberg som sagt. väl där var det drag. missförstå mig inte, utan det var ett jävla drag!! så där spenderades kvällen. för vissa tror jag att det blev lite mycket, men eftersom hanna inte fick dricka något var jag nycktert moraliskt stöd (nästan nycktert).

så att kliva upp idag var lite halvsvårt, men efter en timme på gymmet var jag vaken! och nu är det dags att.. håll i er!.. - PLUGGA!

20.15

burrigt! jag har krypigt ner under täckena och håller på med läxor av alla dess slag, mjukisar och tjocktröja är på men ändå fryser jag värre än vad jag brukar! tror att det beror på att jag är ganska så trött. okej, jädrigt trött på allt.
spanskan var det ingen idé att försöka med ens, det var tvärstopp. plus att böckerna ligger kvar i skolan. (bra planerat karin, det ska ju bara vara färdigt på fredag och du har inte ens börjat!)

men nu ska jag börja med fysiken och kemin istället.
eller nej, jag går ner och umgår lite med min familj istället. som sagt, det här med att sjkjuta upp saker man måste göra är ju så himla lätt!

1 feb

ny månad. dags att ta tag i det här!

lördags bravader

gårdagen blev inte som planerat. mamma och jag var aldrig på marieberg (jag ska fortsätta med min övertalning idag). och det blev ingen bowling heller eftersom alla banor (!) var upptagna. i hallsberg, kumla tillochmed örebro, överallt!
så elan och jag bestämde oss snabbt och hastigt att vi skulle åka på bio istället. så av med mjukisarna, fram med kläder och smink på 20 minuter. 20 minuter är ganska bra med tid egentligen, men när man precis börjar känns det som man verkligen inte ska hinna. men det gjorde vi, vi fick till och med vänta en stund på bussen (men det berodde nog mer på den lite annorlunda busschaffören). 

så väl i örebro gick vi och kollade om det fanns några platser på valfri bio kvar, och det fanns det. så vi såg på valkyria. väldigt bra film, men mindre bra platser. folket runt omkring oss förstod nog inte att man ska vara lite tyst på bio.
och så fick vi chansen att se på örebro-fjortisar live när vi väntade på bussen inne på donkan, herregud säger jag!

RSS 2.0